Laugskomiteen er i gang!

Bakehuset Losæter

KVANNs konstituerende Laugskomitemøte ble avholdt 7 juni på Losæter i Oslo. Forum for laugsledere ble vellykket etablert med 11 deltagende, inkludert laugskomitelederene Stephen Barstow og Andrew Mcmillion.

Under møte ble det bestemt at laugsledere skal møtes to ganger i året, før og etter dyrkning sesong. Neste samling er i oktober/november 2020 (innkalling kommer på e-post).

Viktige punkt som ble behandlet under møte er:
• Flere laug bør ha retningslinjer for dyrking på laugets nettside. Laugene vurderer behovet for dette innen neste samling og retningslinjene bør være på på plass innen utgangen av året.
• Laugsledere skal oppdatere bakgrunnsbilde på nettsiden for lauget og bør legge ut et innlegg på laugets forside f.eks. en presentasjon av de som leder lauget, laugets aktiviteter eller annen informasjon (som f.eks. retningslinjer).
• Laugsledere oppfordres til å komme med tilbakemelding på innholdet i Andrew Mcmillion sitt frøkurs (som snarlig starter opp igjen en covid19 pause. Andrew ønsker bidrag fra laugene velkommen og vil implementere informasjon fra flest mulig av laugene i dette frøkurset.
• Hvert laug, der det er mulig, velger ut 5 sorter som «trenger hjelp» for å øke fokus på større oppformering av disse. Og 5 sorter som er lette å dyrke for nybegynnere. Dette kan gjerne kommuniseres på laugets nettside, på facebook, i nyhetsbrevet i august (sendes på mail til Stephen) og på neste laugskomitemøte.

Alle laug oppfordrer KVANN sine medlemmer til å melde seg inn i de laugene de har interesse for. Som medlem i laug vil man lære mer om de aktuelle vekstene, få gode tips for dyrking og få tilgang til nyttig fagkunnskap om bevaring av de vekstene man har interesse for.

Oversikt over ulike laug i Kvann finnes her: https://kvann.no/laug/

Bakehuset Losæter
Fotograf: Monica Løvdahl ©

Relaterte artikler

Hvitløkslauget

De siste 20 årene har hvitløk sakte funnet sin plass i norske hager. Noe gjennom at gamle
sorter fra nordiske hager er bevart og spredt videre, noe gjennom mer og mindre vellykkede «grønnsaksdisk» eksperimenter, noe gjennom nordmenns reiser på den nordlige halvkule og mye
gjennom innflyttere fra Øst-Europa. I dag finnes sannsynligvis et stort og ukjent sortsmangfold rundt i norske hager.

Kommentarer

Stengt for kommentering

Kommende arrangementer:

New Report

Close