Fermentering av ville vår-grønnsaker og permagrønnsaker

Dato/tid
Date(s) - 21/04/2021
20:00 - 22:00

Kategorier


I KVANN ønsker vi å formidle kunnskap om frø og dyrking. Når den jobben er gjort kan vi vente på belønningen i form av en masse herlig mat. Men allerede nå på våren kan vi faktisk ha tilgang til godsaker, resultat av det vi har sådd og plantet tidligere. I tillegg har vi all den overflod av mat som naturen tilbyr oss i form av spiselige ville vekster.

Rita Amundsen har i mange år holdt kurs og inspirasjonsforedrag om et sesongbasert og lokalt, vilt og vakkert, kosthold. Den 6.6.2016 gjorde hun sammen med Stephen Barstow en verdensrekord i fermentering – en krukke med 412 forskjellige vekster – et produkt som faktisk fortsatt i dag smaker helt nydelig. I en periode på 1 år har hun også dokumentert daglig hva hun spiste av vilt fra den Norske naturen i sitt Instagram @solskinnet.no #vill365 .

I kveldens foredrag får du lære hvordan hun lager mat og drikke av det som er i sesong akkurat nå, og hvordan hun bruker ulike fermenterings teknikker til å videreforedle og konservere disse til senere bruk.

Sevjen stiger i trærne, små skudd titter opp i bakken, på busker og på trær. Både viltvoksende og dyrkede. Her har vi ingredienser til en mengde herlige fermenterte drikker, med og uten alkohol. Ingredienser til frokost, lunsj, middag, småretter, tilbehør, desserter, godterier – som kan fermenteres med ulike teknikker.

Fermentering bringer frem helt ny smaker – bli med inn i en helt ny verden av smaksopplevelser.

På bildet kan du se noen av produktene vi får lære mer om. Fermentert hel norsk sennep, kombucha laget på sevje og små bjørkeblader, fermenterte veganske vilt krydrede oster mm.

Meld dere på her https://www.deltager.no/event/fermentering_av_ville_var-gronnsaker_og_permagronnsaker_07042021

Responses