Såkurs //Med fokus på spiselige vekster

Dato/tid
Date(s) - 20/05/2021
19:30 - 21:00

Kategorier


Foredragsholder, Andrew McMillion er styremedlem i KVANN og driver en småbruk i Nes i Romerike som er basert på regenerative økologiske og permakultur prinsipper.
I dette kurset deler han erfaringer om hvordan man lykkes med å så frø av noen av plantene som det er mulig å få via Hamar Frøbibliotek i tillegg til noen av de plantene som han anbefaler alle å dyrke og spare frø av.
Vi går gjennom når man skal så, hvilket forhold frøene trenger, hvilken type jord er best egnet, mikroklima, kunstig lys, varme, drivhus, økologiske prinsipper med mer.
Andrew fokuserer på reproduksjon og sparer frø av et stort mangfold av nyttevekster. Gården hans har et 300m2 drivhus og en marketshage som leverer småplanter og grønnsaker til Reko-Ringer i Oslo og Viken. Du kan lese mer om gården og se bilder av plantene som han dyrker på www.mcmillion.no
Hvordan fungerer et frøbibliotek?
Prinsipp:
LÅN—DYRK—SANK—LEVÉR
Vi tilbyr 12 ulike frøsorter helt gratis! Noen er spiselige som chili, reddik og krukketomat, mens andre er bievennelige som solsikke, tagetes og pyntekorg. Noen er både bievennlige og spiselige som den vakre ringblomsten Zeolights. Hele prosjektet er basert på tillit mellom låner og aktørene.
Velkommen til kurs og velkommen som bruker av frøbiblioteket på Hamar bibliotek!

Responses