Bli medlem

Meld deg inn allerede i dag! Les mer om hvordan medlemskapet fungerer under innmeldingsskjemaet.

NB! Vi har ingen ansatte, så det kan ta inntil 14 dager før vi har fått registrert din betaling. Om du er utålmodig etter å komme i gang kan du gjerne ta kontakt på facebook – der er vi flere til å svare.

Kontingent for 2019 kr 250 betales til kontonummer 1254 62 48354 og merkes med «kontingent + ditt navn».

Bedriftsmedlemskap koster 500 kr og merkes med «kontingent bedrift+ bedriftens navn».

(The subscription for 2018 is NOK 250 to the account number 1254 62 48354, please note your name; IBAN: NO6412546248354; BIC-kode: CULTNOK1)

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Hvordan fungerer medlemskapet? Som medlem i KVANN får du tilgang til frø og plantemateriale som er/blir gjort tilgjengelig for medlemmene gjennom Grenressurssenteret / Nordgen samt medlemmenes eget materiale. Det eneste krav som stilles er at man må fylle ut et enkelt rapporteringsskjema en gang i året med oversikt over bruk og videreformidling av de plantene man har fått tilgang til gjennom Planteklubbene/KVANN. Det forventes at du etterhvert prøver å tilby planter/frø av det du har fått gjennom KVANNs årbok. NB! Det er ingen straff hvis du ikke få det til/ miste en sort  Det er primært de norske Plantearven-grønnsaker som du har fått som du må prøve å rapportere hver høst. Du må bare skrive noen ord om hvordan det har gått det året, om man ha klart å ta frø av sorten/evt at sorten er stor nok til å dele vegetativt (feks pepperot, rabarbra, jordskokk). Hvis du ikke ha dyrket sorten det året bør det også skrives opp. Rapporteringsskjema sendes ut med nyhetsbrevet. Det er mulig å tilby andre grønnsaker som du mener medlemmene vil sette pris på (det er en spesiell avdeling for dette bakerst i årboka)!!

KVANN kommer til å arrangere kurs og seminarer som skal gjøre det enklere for deg som medlem å lykkes med å dyrke og formere og dele frø og plantemateriale.

Det gis ut en omfattende årbok før hver sesong og en enklere høstkatalog etter sesongen. Medlemmene skal selv kontakte de som tilbyr frø/planter og avtale bytte. Hvis mulig oppfordrer vi til å bytte, men hvis dette ikke er mulig så vær forberedt på å måtte betale litt. Medlemmer som lister flere sorter i årboka, vil kunne få en del porto/pakkeutgifter og det er rimelig at medlemmer skal få dekt utgiftene med dette. Dette er vanlig praksis i andre frøbytteorganisasjoner også. Men, det er helt opp til den enkelte om man vil få dekt utgiftene eller ikke. Vi setter herved et maks beløp på kr. 20 for en pakke frø og kr. 30 for en forsending med planter/vegativt-formerte vekster såfremt ikke porto overskrider dette beløpet. Det oppfordres til å bytte i den grad dette er mulig!

Årboka for grønnsaker, frukt og bær har hatt følgende struktur:
a) Informasjon om hvordan man bestiller frø/planter;
b) En liste over alle tilgjengelige norske vegativt formerte grønnsaker og hvem som tilbyr sortene (med tilleggsinformasjon hvor dette er tilgjengelig);
c) En liste over alle tilbud fra bærklubben;
d) En liste over tilbud av norske frøformerte grønnsaker og
e) Andre nytteplanter som tilbys av klubbens medlemmer (her finner man
andre nordiske PLANTEARVEN-grønnsaker og andre vanlige og uvanlige
grønnsaker/spiselige vekster; dette er tatt med fordi et av formålene til
foreningen er å jobbe for økt mangfold av matplanter!).