Ny bok om Ringebu prestegård.

Ringbu historielag har utgitt bok om Ringebu- stavkirke og prestegård. Halldis Myhre Tvete som er KVANN medlem, laugsleder og aktiv i prestegårdshagen, har medvirket til boka, som medforfatter og fotograf.

I denne boken får man følge historien til området i Gudbrandsdalen, Ringebu Stavkyrkje og Prestegården. Historien om hvordan den vakre hagen i prestegården har vokst frem til det man kan se der i dag. Boken inneholder en oversikt over mangfoldet av roser og bærbusker som vokser i prestegårdshagen på Ringebu i dag. Ringebu prestegård er med i Schübelers Nettverk og er en imponerende besøkshage med mange gamle sorter som trives godt i Gudbrandsdalen. Boka koster 450,- og kan bestilles direkte av Ringebu historielag på e-post post@ringebu-historielag.no

Se innholdsfortegnelsen på “presentasjon-av-innhaldet” og en tekst om bokprosjektet på “prospekt”.

Relaterte artikler

Hvitløkslauget

De siste 20 årene har hvitløk sakte funnet sin plass i norske hager. Noe gjennom at gamle
sorter fra nordiske hager er bevart og spredt videre, noe gjennom mer og mindre vellykkede «grønnsaksdisk» eksperimenter, noe gjennom nordmenns reiser på den nordlige halvkule og mye
gjennom innflyttere fra Øst-Europa. I dag finnes sannsynligvis et stort og ukjent sortsmangfold rundt i norske hager.

Kommentarer

Kommende arrangementer: