Manual: Mine sider

Manualer:  Mine sider - Laug - Redaksjon - Plantedatabase - Drift - Admin
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Magnus_Haakonsson_Stavanger_cathedral-2.jpg

Vår demobruker er Magnus Lagabøte, middelalderkongen kjent for sin rolle ifm de første landslovene, og ikke minst den passasjen der som gir folks kvannehager rettslig beskyttelse. Se helt nederst på siden for mer info om dette.

Opprette og vedlikeholde gratis brukerkonto (“profil”)

Det koster ikke noe å opprette en brukerkonto på kvann.no, og denne kan når som helst utvides til betalt medlemskap. Dersom du starter med å kjøpe et medlemskap, for person, familie eller bedrift, oppretter du en brukerkonto samtidig. Alle alternativer finner du også her.

Vi starter med å opprette gratis brukerprofil, siden det meste her er likt for alle. Gå altså inn her… (åpnes i nytt vindu). Fyll inn ditt ønskede brukernavn (du får beskjed om noe ikke er ledig eller av ulike hensyn ikke tillatt), din epostadresse og ditt hele navn (også om du representerer en familie), og sett evt et annet passord enn det som foreslås. NB! Alt du skriver inn i profilen kan du endre når som helst, bortsett fra brukernavn.

Skulle du være misfornøyd med brukernavnet, ta kontakt med oss, så kan vi sette et nytt, men ta dette så tidlig som mulig. Det kan oppstå problemer med lenker på innlegg osv. om vi endrer etter at du har vært aktiv en stund.

NB! Vennligst bruk kun ditt fulle navn på personlig profil og familieprofil. Dersom du ønsker å bruke profilen til å promotere din virksomhet, må vi be deg om å kjøpe et bedriftsmedlemskap. Ellers har du alle muligheter til å profilere bedriften, prosjektet, gården osv i Profil > Endre > Bio. (Om du ønsker endring av denne praksisen, gi tilbakemelding om dette, så kan styret ta stilling til det.)

Registrere profil

Du får nå en kvitteringstekst på sida, samt en e-post som for tiden ser sånn ut, og her klikker du på lenken for å aktivere kontoen:

Da åpner kvann.no seg i nytt vindu, og du klikker “Activate”

som skal gi bekreftelsen “Din konto er nå aktiv”, samt en bekreftelse på e-post.

Da er det bare å logge inn. Du kan bruke både e-postadressen eller brukernavnet i “Brukernavn”-feltet. Skulle du ha glemt passordet du satte, er det bare å sette et nytt via “Glemt passord”-knappen på forsiden.

/////

“Mine sider” – punkt for punkt

Via “Mine sider” i hovedmenyen åpnes et “nettsted i nettstedet”. Her ser du alltid to menyer: hovedmenyen til høyre som er fast, og undermenyene inne i profilfeltet. Til sammen er det ca 30 undermenypunkter som viser info eller der du kan gjøre noe. Og det kommer til å bli flere etter som nettstedets funksjonalitet utvikles. Alt dette kan virke litt overveldende for mange i starten, men husk at det er ikke alt du trenger å bruke i starten, og det er helt ok å spørre hverandre eller oss om det er noe du lurer på. Det har tatt oss som har utviklet nettstedet ganske mye tid å sette oss inn i dette også, så det skulle bare mangle. Bruk gjerne skjemaene i bunnen av denne manualen.

NB! Det kan være noe avvik mellom manualens menypunkter og det du ser på siden. Det tar litt tid før endringer finner veien til manualen.

Menypunkter beskrives heretter slik: Profilmenypunkt > Undermenypunkt > Evt ytterligere valg

Aktivitet

Aktivitet > Personlig

Det som skrives her, blir synlig på “tavla” eller “veggen”, på Laug > Aktivitet. Som du ser hvis du går inn der, kan man også skrive direkte på tavla. Det blir ditt innlegg på samme måte som om du skriver det inne fra din profil.

Det er et kamera-symbol under tekstboksen. Det åpner modul for billedopplasting. Ser mer om dette her

De øvrige fanene under Aktivitet omtales senere.

Profil

Profil > Vis

Her ser du hvilket navn og annen informasjon du har registrert. Foreløpig har Magnus bare lagt inn navn under den første registreringen (slik alle har første gang), så det kommer ikke opp noe mer i denne lista.

Profil > Endre

Her ser du flere faner: Base, Adresse, Bio. Det står veiledning for hver på siden. NB! Du kan styre hvem som kan se innholdet i alle felt bortsett fra Navn.

Profil > Endre > Base

«Base» er et litt rart ord som kommer fra systemet vi bruker, BuddyPress, men vi får vende oss til det. I praksis er det her du bestemmer det navnet som vises på din brukerkonto (altså til forskjell fra brukernavnet, som for det meste ikke vises noe sted og er til din egen bruk ifm innlogging).

Slik vi har satt opp systemet, vises navnet ditt på bagrunnsbildet, evt bedriftens navn for bedriftsmedlemmer.

Profil > Endre > Adresse

Som det står, er det flere steder å skrive inn adresser i systemet, hvorav den viktigste er knyttet til nettbutikken. Det er fint om du fyller ut her, men om du har betalt medlemskap, holder det med den adressen du fyller ut ifm betaling. Det kommer en integrasjon mellom disse to adresseskjemaene seinere, som vil gjøre dette mer oversiktlig (vi venter på en oppdatering fra en programvareprodusent).

Profil > Endre > Bio

Her er felt for å skrive om deg selv.

Når du skal legge inn tekst i “Om meg”, kan det være greit å lage alt ferdig i en eller annen enkel tekstbehandler og lime det inn, men det går også fint å skrive rett i boksen. Smak og behag.

Profil > Endre profilbilde

Du kan bruke et bilde på ca 200 x 200 px. Bare å dra rett over og slippe.

Så beskjære og klikke på “Crop Image”, så lagres det. Det er altså ikke en egen “Save”-knapp av en eller annen grunn her.

Profil > Endre forsidebildet

Her menes egentlig bakgrunnsbildet øverst. Det står at anbefalt bilde er 1300px x 225px, men du kan prøve deg fram.

Varslinger

Varslinger > Ulest

Selvforklarende.

Varslinger > Lest

Selvforklarende

Meldinger

Meldinger > Innboks

Selvforklarende

Meldinger > Stjernemerket

Selvforklarende

Meldinger > Sendt

Selvforklarende

Kontakter

Kontakter > Kontakter

Selvforklarende

Kontakter > Forespørsler

Selvforklarende

Laug

Laug > Medlemskap

Spør om det er noe du lurer på.

Laug > Invitasjoner

Spør om det er noe du lurer på.

Mine kjøp

Nettløsningen er forhåndsinnstilt til å åpne denne siden først når du går inn på Mine sider. Dette følger av at vi bruker en nettbutikkløsning for å håndtere i første omgang medlemskapene, men også noe frøsalg og etterhvert kurspåmeldinger osv.

Mine kjøp > Ordre

Spør om det er noe du lurer på.

Mine kjøp > Sporing

Spør om det er noe du lurer på.

Mine kjøp > Nedlastinger

Spør om det er noe du lurer på.

Mine kjøp > Betalingsmetoder

Spør om det er noe du lurer på.

Innstillinger

Innstillinger > Generelt

Det er her du endrer epostadresse og passord. Du kan også få tilsendt passordet du har nå.

Vi har problemer med lenken for passord her, så gå foreløpig til forsiden og bruk “Glemt passord”-knappen.

Innstillinger > E-post

Spør om det er noe du lurer på.

Innstillinger > Profilsynlighet

Spør om det er noe du lurer på.

Innstillinger > Group Invites

Spør om det er noe du lurer på.

Innstillinger > Export data

Spør om det er noe du lurer på.

Bilder

Info kommer.

Medlemskap

Her kommer oversikten over statusen for ditt medlemskap. Systemet sender påminnelser, så du trenger ikke gå inn her og skjekke.

Hvis du klikker på “View“, kommer informasjon om medlemskapet, hvilke sider som er sperret uten medlemskap, og andre ting alt etter aktiviteten. Det er bare til info.

Klikker du på “Cancel“, er du i ferd med å slette medlemskapet (ikke profilen, men medlemskapet knyttet til den). Men du får en bekreftelsesboks, i tilfellet du var uheldig.

Det var det så langt. Er det noe du lurer på er det bare å ta kontakt:

/////

Kontakt oss om medlemskap

/////

Innspill til manual

Denne går til webmaster, som svarer dersom det er behov for mer infoutveksling.

  • Løsningen er i oppstartsfasen, så det er sikkert en del ved manualen som kan gjøres tydeligere.
  • Og det samme gjelder sikkert løsningen i seg selv. Ønsker/ ideer/ kritikk…

Mer om Magnus Lagabøte

Siden er sist oppdatert 24.02.2020