Husk å logg deg inn først, dersom du skal kjøpe en billett til medlemspris.
Laster Arrangementer

« All Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
nov 29

Nettforedrag med Åsmund Asdal – «Fra ville rips i Jotunheimen til en halv milliard frø i et fjell på Svalbard»

29. november 2021 @ 18:00 - 19:30

Gratis-$50.00

I år er det 15 år siden oppstartseminaret  for Planteklubbene på Hamar, og KVANN markerer 5 års jubileum etter sammenslutningen av planteklubbene. I denne anledning har vi invitert Åsmund Asdal som er ansatt i NordGen som ansvarlig for Svalbard Globale Frøhvelv, til å holde et foredrag med tittel: «Fra ville rips i Jotunheimen til en halv milliard frø i et fjell på Svalbard».

««Åsmund Asdal begynte på et langt yrkesliv innen bevaring av plantemangfold med en kartlegging av genetisk variasjon hos villrips i Jotunheimen som student tidlig på 1980-tallet. Etterhvert ble han involvert i arbeidsgrupper og prosjekter med fokus på bevaring av grønnsaksorter og ville krydder- og medisinplanter i regi av Nordisk genbank. Da Norge fikk sitt eget program for plantegenetiske ressurser i år 2000 ledet han dette, først hos Bioforsk og deretter ved Norsk genressurssenter som ble opprettet i 2006.

Programmet forsøkte blant annet å engasjere både fagpersoner og amatører til å både bevare og bruke hele bredden av plantesorter i Norge, og i 2006 ble vekstgruppevise planteklubber opprettet. Noen av planteklubbene ble en stor suksess og utviklet seg etterhvert til foreningen KVANN. I mellomtiden ble Åsmund Asdal engasjert som koordinator for Svalbard Globale Frøhvelv der genbanker fra hele verden legger inn kopier av sine genbanksamlinger som en ekstra sikkerhet for sitt verdifulle genetiske materiale. I foredraget forteller han om en lang og interessant reise blant planter fra Jotunheimen til Longyearbyen med mange omveier og stopp underveis.»

Tidspunkt: mandagen 29. november kl 18 (varighet 1t med tid etterpå for spørsmål)

Gratis for medlemmer av KVANN. 50,- for ikke-medlem.

Møtet foregår på ZOOM og link til foredraget sendes på mail samme dag.

https://us02web.zoom.us/j/82501605826?pwd=YkxEakFlWjI1L21WYzh5bXZ2aWxhdz09

Detaljer

Dato:
29. november 2021
Tid
18:00 - 19:30
Kostnad:
Gratis-$50.00
Kategori for Arrangement:

Arrangør

KVANN
Epost
medlem@kvann.no
Vis Arrangør nettside