Film

/////

Gartner Wikens podeøyeblikk

Av Eirik Lillebøe Wiken

I anledning koronakrisen og utsettelse av de planlagte podekursene denne våren har KVANNs Fruktlaug laget disse to videoene om poding av gamle eplesorter i samarbeid med skoghagegartner Eirik Lillebøe Wiken og hans to sønner i Hardanger. Vi oppfordrer til å diskutere dette enten i KVANNs Fruktlaug-gruppe på FB eller på laugsiden.

https://youtu.be/T-efGkrobL0
https://youtu.be/sESSwJFBWqs

/////

The Edible Garden LAND* Senter i Malvik

Av GrowUPCity

Den 19. mai 2017, besøkte Ane Mari Aakernes og Berit Børte Malvik. De er filmakere fra Grow UP City, og filmet KVANNs styreleder Stephen Barstow i hagen mens han samler ingredienser til en ekstrem salat, laget med 211 forskjellige planter, nesten alle flerårige permagrønnsaker. I Stephens spiselige hagen satses det på mangfold med fokuset på bærekraftig, natur- og klimavennlig, flerårige grønnsaker. Flere av plantene som vises tilhører Norsk Plantearven!

I anledning koronakrisen har KVANN nå tekstet denne video-serien på norsk. For å slå på undertekstene klikk på hjulet nederst til høyre under videoene!

Vi oppfordrer til å stille spørsmål og diskutere innholdet i KVANNs FB gruppe for Flerårige Grønnsaker eller på laugsiden. Vi starter en tråd begge steder hver gang vi publiserer en video!

)* http://www.permakultur.no/land

Denne serien har 6 episoder, som vil bli lagt ut én pr. uke utover i mai-juni. Følg med, følg med!