Tilbud til KVANNs årbok søkes

KVANNs årbok kommer om 1-2 uker og jeg har behov for mange flere tilbud fra medlemmene slik at årets årbok blir minst like spennende som tidligere år (erfaringen viser at mange sender inn i siste liten)!! KVANN jobber ikke bare for å ta vare på gamle norske nytteplanter men også for å fremme nytteplantemangfold! Tilbudene kan sendes på epost til meg (Stephen) evt via min profil på kvann.no, men det er veldig fint om dere bruke KVANNs rapporteringsskjema i Excel siden dette letter min jobb betraktelig (malen finner du her); se også Andrew McMillions video som gir veiledning: https://www.youtube.com/watch?v=TnRuAkxhcfE Det mener vi også er nyttig for dere å holde orden på plantene/sortene dere dyrker og det er lett å redigere fra år til år! Om du feilet med en sort er det også nyttig informasjon! Vi bruker samme skjema som rapporteringsskjema som et slags sporingsverktøy for våre planter….i tillegg til muligheten til å spore opp en plante er dette en viktig del av kvalitetssikring av vårt arbeid!

Stephen Barstow presenterer KVANN

Hva ønsker vi tilbud på?
Man kan tilby frø, nøtter, stiklinger, podematerialet, planter, løk av alt mulig av nytteplanter som du synes kunne være interessant for andre medlemmer å prøve. NB! Vi tar ikke med sorter grønnsaker som tilbys av norske frøfirmaer som Solhatt! Uvanlige sorter tomat, chili, hvitløk, grønnkål er alltid populær. Gamle sorter rabarbra er det også flere som spør etter! Kanskje fikk du en av våre jordbærsorter eller andre bærplanter gjennom den tidligere bærklubben og kan nå tilby selv? Noen medlemmer er også interessert i historiske stauder (over 50år gammel): Har du kanskje den gamle norske hagemelde «Backlund/Bly» som vi fikk fra Seed Savers Exchange i USA! Har du asparges du kunne dele røtter av til våren? Alt er av interesse!

Husk å melde deg inn i laugene som du har interesse for! Enkelte sorter er i år forbeholdt laugene evt blir det praktisert at laugmedlemmene får første prioritet!

Send meg gjerne også bilder som jeg kunne bruke i årboka!

Mvh Stephen Barstow, leder og redaktør

Relaterte artikler

Hvitløkslauget

De siste 20 årene har hvitløk sakte funnet sin plass i norske hager. Noe gjennom at gamle
sorter fra nordiske hager er bevart og spredt videre, noe gjennom mer og mindre vellykkede «grønnsaksdisk» eksperimenter, noe gjennom nordmenns reiser på den nordlige halvkule og mye
gjennom innflyttere fra Øst-Europa. I dag finnes sannsynligvis et stort og ukjent sortsmangfold rundt i norske hager.

Kommende arrangementer: