Hilsen fra styret

Kjære alle medlemmer og lesere på KVANNs nettside,

Styret i KVANN ønsker å sender dere alle en hilsen i disse Korona-tider. Vi håper alle er friske og raske og unngår smitte fra dette viruset eller ikke får store ulemper dersom dere blir smittet! Ta vare på hverandre og bruk hagen mens dere er hjemme!

Mangfold i hagen

Som alle andre organisasjoner og foreninger har også Koronaepidemien påvirket vår aktivitet. Vi har vært nødt til foreløpig å avlyse noen arrangementer. Dvs. dette er bare foreløpig. Vi har egentlig bare utsatt dem, og kommer tilbake til dere med ny informasjon om når vi kan få gjennomført møtene i lys av hvordan epidemien utvikler seg og er over.
 
I første rekke har vi utsatt det spennende seminaret om Prof. Schübeler, som skulle ha vært arrangert torsdag den 12. mars i samarbeid med Norges sopp og nyttevekstforbund (NSNF). Det var over 80 påmeldte og vi gledet oss veldig til dette seminaret. Vi er enige med NSNF om at vi tar seminaret opp igjen når vi er ferdige med Koronaepidemien og det igjen er trygt å samles. Men arbeidet med å etablere et nasjonalt nettverk av gamle prestegårdshager (og kanskje også andre slike hageannlegg) går videre. Vi kommer tilbake til dette i flere nyhetsbrev fra KVANN i tiden framover.
 
Den andre store samlinga som styret har besluttet å avlyse er årsmøtet. Det skulle ha funnet sted i Stavanger lørdag 25. april, med påfølgende faglige samlinger samme dag og søndag den 26. Men dette gjelder kun for den fysiske samlinga denne helgen. Vi ønsker i stedenfor å arrangere årsmøtet digitalt. Vi jobber nå med å se hvordan dette skal gjøres, og kommer tilbake til dere med mer informasjon om det i nyhetsbrevene (tips oss gjerne dersom du kjenner til en god løsning for dette). De ulike årsmøtepapirene legges ut på hjemmesiden vår ettersom de blir klare, så følg med der! 

Fra årsmøtehelgen i 2019, besøk hos Væres venner

Så har vi også sett oss nødt til å avlyse flere mindre samlinger og kurs. Dette gjelder i første rekke podekurs. Kurset på Ringve 20.- 21. mars i samarbeid med Ringve botaniske hage er avlyst, men vi håper å gjennomføre dette neste år. De ansatte på Ringve vil likevel gjøre flere tiltak og forberedelser nå i vår slik at dette arbeidet kan gå videre. Vi ser fram til å møte alle dere som var påmeldt på dette kurset, som var fulltegnet, igjen utover året og til kurs neste vår!
 
Også første del av podekurset i Risør torsdag den 19. mars er avlyst, men vi foreløpig ikke har tatt stilling til den andre delen av dette kurset torsdag den 16. april. Det kommer mer informasjon om dette snart. Det planlagte podekurset på Ringebu blir dessverre også avlyst.
 
Samtidig ser vi at også andre arrangementer om hagestell og liknende avlyses. KVANN ville ha vært tilstede på flere av disse for å ha et møtepunkt med alle dem som har glede og nytte av hagestell og grønne vekster.  

Stephen Barstow på hagefestivalen på Dokka i 2019

Men alt dette betyr jo ikke at vi ikke kan gå ut i vår egen hage eller der vi er aktive og forberede vårens vakreste eventyr! Vi håper alle som har anledning til det fortsetter forberedelsene i hagen og at de får nytte av det de har bestilt gjennom KVANNs årbok og av egen produksjon av frø og planter! 
 
Styret ønsker samtidig å kommunisere med alle medlemmene gjennom alternative kanaler. Vi vil åpne både hjemmesiden og våre Facebook-sider for gode innlegg, videoer, youtube-snutter, bilder og gode historier om hagestell og nytteplanter slik at det kan inspirere og hjelpe alle videre i en tung stund. La oss hjelpe og støtte hverandre videre: for det kommer en ny tid også etter Korona. Og da skal vi stå sammen i arbeidet for å ta vare på gamle rare planter og utprøve nye sammen med alle dere!   
 
Med vennlig hilsen alle i KVANNs styre

Relaterte artikler

Kommende arrangementer: