Kurs med Yngvild frø fra stauder fra www.hagebaeret.no

Kurs i formering av stauder med gartner Yngvil fra www.hagebaeret.com.

Frø av Stauder trenger ofte annen behandling enn andre frø, på grunn av måten de er tilpasset sine omgivelser. Vi går igjennom mange forskjellige arter på dette kurset, også om hvordan dere kan formere dem vegetativt.

Mange av de flerårige plantene vi har i hagen liker å bli sådd om høsten. Tenk på naturen. Den lager blomster og frukt på sommeren. Om høsten kommer frøene. Disse blir fraktet med vind, dyr eller faller ned der planten vokser, og så – hvis frøet er så heldig å nå helt ned til jorden, vil det spire opp nye planter til våren igjen. Disse frøene ligger ute hele vinteren.

Frø er programmert forskjellig. Noen liker bare varme. Andre må igjennom kuldeperioder for å spire. Noen må ha begge deler. Her skal vi gå igjennom noen av de staudene (flerårige plantene) som liker å bli sådd ute om høsten, for at de skal gjennomgå kuldeperioden om vinteren. Når våren kommer er de klare til å begynne å spire. Jeg vil også vise hvordan man kan bryte frøhvilen innendørs, for å få frøet til å spire. Stauder kan også formeres vegetativt, vi går igjennom disse teknikkene også.

Kurset er gratis og arrangeres på zoom. Link til møte sendes ut per e-post noen timer før kurset starter.

Meld deg på her

Related Articles

Responses

    1. Hei Siv-Helen.
      Staudekurset var i går kl 18:00. Det kommer best frem på kurspresentasjonen som du finner i menylinjen øverst på nettsiden. Velg Aktuelt og Arrangementer. Opptaket blir lagt ut til medlemmer snarlig. Mvh Ingrid

New Report

Close